Volta-instelling werkt niet goed bij 3 volta's

• Jun 10, 2016 - 20:55

Hallo, ik heb de gitaarpartij van Streets of London uitgeschreven. De opbouw is als volgt:
- A: intro
- B: couplet
- C: refrein
- D: Intro couplet 2
- E: intro couplet 3
- F: Outro

De afspeelvolgorde moet zijn ABCD BCE BCF. Maar ik krijg ABCD BCE BCEF, één keer E te veel dus. Ik krijg het er niet uit, wie weet raad? Ik heb de partij bijgevoegd.

Groet,

Niek.

Attachment Size
Streets_of_London.mscz 38.98 KB

Comments

Hallo,

Het lijkt erop dat dit een probleem is in MuseScore. Zie ook: https://musescore.org/en/node/48456

Echter heb ik wel een oplossing voor je. Door gebruik te maken van Segno en Coda is het afspeel probleem te verhelpen. Deze tekens vervolgens niet zichtbaar maken en dan zal de partij er nog steeds hetzelfde uit zien. Ook kan je de 3e volta verwijderen en de Segno/Code tekens zichtbaar maken.

Groeten,
Henk

Attachment Size
Streets_of_London - aangepast.mscz 39.35 KB

In reply to by Henk De Groot

Dank je, Henk, dat is een keurige oplossing. De truc zit hem natuurlijk in de Dal Segno al Coda opdracht, daar was ik nog niet opgekomen. Bij de andere draden die je stuurde zat ook een mooie: als je naar de volta-eigenschappen van Volta 2 gaat, staat daar dat hij met een 2 op de herhalingslijst staat. Intuïtief denk ik dan dat die 2 bij het Voltanummer hoort, maar kennelijk is dat een opdracht om die Volta twee keer te spelen en bij de tweede keer het herhalingsteken te negeren. Als je hem in een 1 verandert, werkt het naar behoren. Als ik het goed heb gelezen, is dit als bug aangemerkt.

Niek.

De manier om het te begrijpen is een beetje moeilijk, maar dit kan wel degelijk in MuseScore. Zie bijlage. Deze speelt ABCD BCE BCF voor mij in MuseScore 2.0.3

Kijk eens goed naar hoe ik de volta-eigenschappen instel. Elke volta heeft telkens herhalingslijst 1, aangezien ze enkel moeten afgespeeld worden de eerste maal dat de partituur daar passeert.

Attachment Size
Streets_of_London.mscz 39.06 KB

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.