Kan tekstkader aan begin van een muziekstuk niet verwijderen

• Apr 9, 2024 - 10:08

Ik heb een muziekstuk gedownload dat gemaakt is in Musescore 3.6 en geopend in Musescore 4.2.1 Nu kan ik een van de tekstkaders aan het begin van het muziekstuk niet bewerken of verwijderen.
Wanneer ik dit stuk open met Musescore 3.6 kan ik het betreffende tekstkader wel verwijderen.
Wanneer ik vervolgens, na opslaan in Musescore 3.6, het bestand open met Musescore 4 is het betreffende kader ook echt verdwenen.
Probleem is dus opgelost, maar ik meld dit hier toch omdat er dus ergens iets niet goed gaat.
Deze melding dient dus als voer voor al die fantastische techneuten die aan dit programma werken. Ben heel benieuwd of jullie hier een oplossing voor vinden (of misschien al lang hebben gevonden?


Comments

Wat opmerkelijk....ik heb het bestand geopend en MS geeft aan dat het is gemaakt met 3.5, geen idee of dat uitmaakt.

Ik denk dat het hier gaat om het kader waar de "Vertaling" in staat. De tekst die daar staat is geen tekst die aan het kader is toegevoegd maar is systeemtekst die aan de 2e maat is gekoppeld. Helaas heeft MS4 nog niet de mogelijkheid om elementen die "op elkaar" staan te selecteren. In MS3 kon je middels de CTRL toets andere elementen selecteren die op dezelfde plaats staan.
Ik kan de tekst wel verwijderen door de hoogte van het verticale kader aan te passen (kleiner maken zodat de tekst er buiten valt). Zodra de tekst er buiten valt is deze te selecteren.

Een andere oplossing is middels CTRL+A alles te selecteren en vervolgens CTRL+R te drukken. Hierbij worden alle elementen naar de "uitgangspositie" geplaatst. Dit verandert meer dan alleen deze tekst.

Volgens mij is er al een openstaand issue voor het selecteren van de overlappende elementen, dus zal in de toekomst vast zonder omweg gaan lukken.

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.