VSTs can't load up

• Jul 21, 2023 - 21:07

Hi!

I've updated the new Musescore 4 update, and it was working perfectly fine until the VSTs couldn't show in the program.

The VSTs are inside, but when I try to use any of the VSTs, they only show up as an empty square (adding picture evidence down below).

Before any of you state that there's something in the VSTs and that I should uninstall them, I will point out that after I made the update on Musescore, everything worked perfectly fine. It wasn't until today I got this problem.

I'm a big fan of Musescore and I love Musescore 4, but I want clarity on what's going on and how I can solve this problem.

Attachment Size
Skärmbild (1).png 153.17 KB
Skärmbild (2).png 156.84 KB
Skärmbild (3).png 156.01 KB

Comments

Hej!

Jag svarar på svenska eftersom det också verkar vara ditt modersmål 🙂.

Du skriver att VST-instrumenten fungerade ännu en tid efter att du uppdaterat till Musescore 4.1. Minns du om du gjorde någon särskild förändring i datorn när de slutade fungera? Har du möjlighet att testa om de uppträder korrekt i något annat musikprogram?

Jag rekommenderar att du ominstallerar Musescore. Inga av dina filer försvinner, och dina inställningar förloras inte.

In reply to by opExe

Hej!

Fungerar alldeles utmärkt att ta det på svenska också. 😄😅

Det enda jag kan tänka mig är att jag dels försökte göra mer plats i min dator så jag satte alla mina VST Instrument i separata mappar (VST3 för sig och så vidare) och la sedan dessa mappar i en stor huvudmapp. De instrument som jag kände inte behövde vara kvar kastades bort helt enkelt. Har svårt att tro just det skulle utgöra ett problem för alla instrument eftersom det jag sorterade och kastade bort var enskilda instrument.

Dessutom har jag dels installerat in nya instrument i min Kontakt 7-spelare. Även där har jag svårt att tro om just installationer av nya VST Instrument i Kontakt skulle vara orsaken för att alla VST Instrumenten agerade på samma sätt såsom bilderna visade.

Har försökt med att både om- och avinstallera Musescore 4, men inget av dessa fungerade. Problemen kvarstod.

In reply to by jon-lin

Tack för informationen. Det är möjligt att MS inte längre hittar VST-instrumenten efter att du flyttat dem. Testa följande:

  1. Gå till Redigera > Inställningar och fliken Mappar under Allmänt.
  2. Klicka på mappikonen vid VST3.
  3. Klicka på Lägg till mapp och välj den nya mappen som du placerat VST-instrumenten i.
  4. Spara inställningarna med OK och starta om Musescore.
  5. Pröva om det funkar nu.

Om det inte blir någon förbättring kan du också pröva att flytta tillbaka VST-instrumenten till mappen där de ursprungligen fanns.

In reply to by opExe

Har försökt att följa instruktionerna av första alternativet och det funkade inte.

Det andra alternativet var svårare för jag kommer inte riktigt ihåg var jag hade placerat VST Instrumenten tidigare, men jag testade att lägga tillbaka dessa där de fanns innan och resultatet blev detsamma. Problemen kvarstår.

In reply to by jon-lin

Jag förstår. VST-instrumenten finns vanligtvis i mappen C:\Program Files\Common Files\VST3, så om du inte prövat lägga dem där ännu kan du också pröva det. Låt Musescore vara stängt under flytten.

I övrigt börjar jag få slut på förslag 😅, så jag skulle rekommendera att du öppnar en tråd i det engelskspråkiga supportforumet och berättar vad du redan testat för att lösa problemet. Där finns det fler som kan hjälpa.

In reply to by opExe

Halleluja! Problemet är äntligen löst! 🙌

Testade innan att lägga de i en annan mapp som jag brukade lägga mina Instrument. Det sista förslaget du gav löste hela problemet.

Antar att ibland behöver man börja få slut på idéer för att komma fram till de bästa förslagen. 😂

Tusen tack för hjälpen! Uppskattar detta väldigt mycket! 👍🔥❤️

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.